Tvrde otočki mediji

Aubameyang rekao "da" prelasku u Manchester United

Gabonac Pierre-Emerick Aubameyang mogao bi napustiti Arsenal.

Aubameyang je u Englesku otišao u januaru 2018. za 56 miliona eura, što je za Arsenal bila rekordna odšteta, a vrlo brzo opravdao je epitet pojačanja i danas je jedan od najboljih fudbalera na Emiratesu. 

Ipak, nakon što je Arsenal ostao bez plasmana u Ligu prvaka sve su učestaliji napisi da bi Aubameyang mogao napustiti londonski sastav, a kao naredna stanica u njegovoj karijeri pominje se Manchester United čiji su čelnici u potrazi za novim napadačem.

Obzirom da bi Romelu Lukaku trebao preći u Inter, menadžer Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer uvjeren je da bi upravo Gabonac bio pravo rješenje, a navodno je i on sam rekao "da" prelasku na Old Trafford.

Aubameyang je tokom prošle sezone postigao 31 pogodak u 51 odigranoj utakmici za Arsenal, što ga čini daleko najboljim strijelcem londonske momčadi s kojom inače ima ugovor do 2021. godine.

Uz Manchester United, ranije su interesovanje za Aubameyanga pokazali bogati kineski klubovi Shanghai SIPG i Guangzhou Evergrande.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.