Iskusni Ekvadorac se vratio kući

Napustio United nakon 10 sezona: Valencia danas potpisao i mnoge iznenadio

Edmir Škorić

Iskusni Ekvadorac Antonio Valencia vratio se kući i potpisao za LDU Quito.

Ekvadorac je igrao u El Nacionalu, 2005. je otišao u Villarreal, kasnije igrao i za Wigan, a u Manchester Unitedu je od 2009. godine. Nakon 339 utakmice i 17 golova te 10 godina, napustio je Crvene vragove.

Tridesetrogodišnji desni bek potpisao je ugovor s ekvadorskim LDU Quito, što je klub i danas potvrdio na zvaničnom sajtu.

Valencia je bio svjestan da gubi svoje mjesto u prvoj momčadi Uniteda i da u narednoj sezoni nije u planovima Ole Gunnara Solskjaera, a zasitio se i Evrope, pa je odlučio da se vrati u Ekvador.

On je za Ekvador odigrao 99 utakmica, te je i dalje član ove selekcije i jedan od najvažnijih igrača. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Špekulisao se da bi karijeru mogao nastaviti u Engleskoj, ali u nekom drugom klubu, no na kraju je donio odluku o potpisu za ekvadorskog velikana LDU Quito.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.