Marko Jovanović (lijevo) u prošlosti bio prvak Srbije s Partizanom

Bivši bh. prvak ozbiljno ulazi u novu sezonu

Borac doveo pojačanje iz Srbije, a Zeljković poručuje: "Stižu još dva top igrača!"

Admin Čaušević

Čini se da je turbulentni period i "putovanja" na relaciji Premijer liga - Prva liga RS definitivno iza Borca. 

Ako je slutiti po do sada odrađenom prijelaznom roku bivši prvak BiH u budućnosti namjerava imati važnu ulogu u bh. fudbalu.

Naime, Banjalučani su danas angažovali još jedno provjereno ime. Novi član Borca je Marko Jovanović, iskusni 30-godišnji štoper.

U kratkom razgovoru za SportSport.ba angažovanje Jovanovića je potvrdio i klupski predsjenik Vico Zeljković.

"Jovanović je novi član Borca, on će se danas priključiti ekipi na pripremama na Zlatiboru te će potpisati jednogodišnji ugovor", rekao je Zeljković.

Jovanović je u sezoni iza nas nastupao za Voždovac. Prošo je omladinske selekcije Partizana s kojim je u seniorskoj kategoriji osvojio četiri titule prvaka Srbije, a igrao je još u Poljskoj (Wisla Krakow), Izraelu (Beni Yehuda) i Grčkoj (AE Larisa).

Do prvog kola u kojem će Borac gostovati Željezničaru ostalo je još 20-ak dana, a na Gradski stadion će u međuvrmenu stići još pojačanja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Bit će još pojačanja, zavisi od stanja na tržištu. Dovest ćemo za naše uslove dva top igrača. Ne krijemo da tražimo igrače na pozicijama špica i štopera. Imat ćemo spremnu ekipu i na Grbavici želimo pokazati kakve su nam ciljevi u ovoj sezoni", rekao nam je Zeljković.

Prije Jovanovića popularnog Velikana iz Platonove još su pojačali Mladen Lučić, Ivan Crnov, Marko Mirić te mladi napadač Bojan Marković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.