Zeničani su danas odigrali prvi meč na pripremama u Turskoj, te su na kraju poraženi minimalno 1:0 od makedonskog Shkupija. Foto: FC Shkupi

Dedić nije iskoristio jedanaesterac

NK Čelik u prvom pripremnom meču minimalno poražen od makedonskog Shkupija

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su odigrali svoj prvi pripremni meč na pripremama u Turskoj. Protivnik Zeničanima bila je ekipa makedonskog Shkupija, a na kraju crno-crveni su poraženi minimalno 1:0, iako su bili bolji tim, te su promašili i jedanaesterac u prvom poluvremenu.

Zeničani su mnogo bolje otvorili utakmicu, te stvorili nekoliko šansi, ali nisu uspjeli da matiraju golmana Shkupija. Najbolju šansu da dovede crno-crvene u vodstvo imao je kapiten Čelika, Anel Dedić koji nije bio precizan s jedanaesterca. Kazna nakon neiskorištenih šansi došla je u vidu eurogola, koji je za Shkupi postigao Oumar Goudiaby eurogolom s više od 30 metara.

Do kraja prvog poluvremena bilo je još par šansi s obje strane, ali nije bilo promjene rezultata. U drugom dijelu treneri Umit Karan i Hasan Ozer izvršili su dosta izmjena, bilo je još nekoliko šansi posebno kada je u pitanju tim s Bilinog polja, ali nije bilo promjene rezultata, tako da je na kraju minimalnim rezultatom slavio Shkupi rezultatom 1:0.

Čelik je danas počeo utakmicu u sastavu: Pavlović, Raguž, Isić, Vrhovac, Pecelj, Perišić, Jamak, Huseinbašić, Okić, Dedić i Dilaver.

Nije poznato kada i s kim će Zeničani odigrati naredni meč, ali prema ranijim najavama za vrijeme boravka u Turskoj odigrat će tri, maksimalno četiri kontrolne utakmice prije povratka u Zenicu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.