Brkić preuzeo juniore, Skočibušić kadete, Bujak pionire, Hukić i Hrustanović pretpionire i pjetliće
Omladinci Čelika zapostavljeni su od strane rukovodstva kluba, a svi se nadaju da će se to promijeniti u narednom periodu, te da će mlađe selekcije imati bolji tretman i uslove za treniranje

Promjene u omladinskom pogonu NK Čelik

Brkić preuzeo juniore, Skočibušić kadete, Bujak pionire, Hukić i Hrustanović pretpionire i pjetliće

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Omladinski pogon trebao bi da bude jedan od najvećih prioriteta svakog kluba. To se ne može kazati za omladince NK Čelik, koji su godinama zapostavljeni.

Loši uslovi za treniranje, nedovoljan broj termina za treniranje, loš odnos rukovodstva kluba prema ovom segmentu kluba doveli su do toga, da svi igrači koji se istaknu u pionirskoj ili kadetskoj selekciji odlaze u druge klubove, gdje se radi više, bolje, gdje je bolja organizacija kluba.

Pravi primjer kako se radilo u Čeliku proteklih godina su dvojica igrača Enio Zilić i Belmin Dizdarević. Prvi je do jučer bio jedan od najboljih omladinaca Željezničara, dok je drugi standardni član juniorske ekipe Sarajeva, te rezervni golman u seniorskoj ekipi. Oni su svoju karijeru počeli na Bilinom polju, ali zbog loše situacije u klubu, nemogućnosti daljeg razvoja, morali svoju karijeru nastaviti u drugim klubovima.

U prošloj sezoni omladinci Čelika postigli su skromne rezultate, pioniri i kadeti su bili u donjem dijelu tabele, dok su juniori na kraju bili posljednji, te prema novom sistemu u juniorskoj omladinskoj ligi na kraju ispali iz bh.elite, te će naredne sezone igrati u rangu ispod.

Ovog ljeta došlo je do određenih promjena u klubu, dosadašnji trener juniora, Marko Vujica razriješen je funkcije trenera ove ekipe, budući da su juniori pod njegovim vodstvom postigli najgore rezultate u historiji kluba. Umjesto njega za novog trenera juniorske selekcije izabran je Senad Brkić, legenda kluba, koji je proteklih godina vodio pionire i kadete kluba. Kada su pitanju ostale selekcije, za kadete će biti zadužen Pavle Skočibušić, pionire će voditi Sabahudin Bujak, dok će za pretpionire i pjetliće biti zaduženi Nizah Hukić i Nijaz Hrustanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Veliko iznenađenje je svakako što klub u omladinske selekcije nije vratio Asima Hrnjića, dojučerašnjeg trenera u seniorskoj ekipi, koji se godinama unazad isticao po radu s mladim nogometašima, od kojih neki sada igraju ili su igrali u prvom timu Čelika.

Vidjet ćemo hoće li promjene kada su u pitanju treneri donijeti određeni pomak, prije svega rezultatski, međutim ako ne bude bolje organizacije unutar kluba i ako se ne bude posvetila veća pažnja mlađim selekcijama, onda se i naredne sezone mogu očekivati ubjedljivi porazi od vršnjaka iz Sarajeva, Željezničara, Zrinjskog, Širokog Brijega...

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

andi
sad če juniori ispasti i iz federalne lige, čuj brkič preuzeo, pa uzima več 15 god od roditelja pinku ?????
0 0
redbull
Masala
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi