Seferović je na Bilino polje stigao s reputacijom jednog od najboljih trenera iu BiH zaduženog za kondicionu pripremu igrača

Zeničani igraju protiv Yeni Malatyaspora

Seferović: Igrači sjajno rade, a u petak igramo protiv jedne od najboljih ekipa u Turskoj

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika nastavili su s pripremama u turskom gradu Bolu, gdje će ostati do 10. jula, kada je planiran povratak u Zenicu i završni dio priprema za novu sezonu u Premijer ligi.

Stručni štab na čelu s Hasanom Ozerom namenetnuo je žestok ritam rada, ekipa želi da što spremnije dočeka novu sezonu, a da sve protiće kako treba za SportSport.ba iz Turske potvrdio je i pomoćni trener Almir Seferović, koji je ovog ljeta došao na Bilino polje.

"Imamo dobre uslove ovdje u Turskoj, odigrali smo i jednu utakmicu protiv Skhupija, rezultat naravno nije u prvom planu, ali ono što smo vidjeli na terenu možemo biti zadovoljni. To će vremenom biti sve bolje i bolje, a najvažnije je da igrači maksimalno ispunjavaju sve ono što od njih traži stručni štab, svi su motivisani, a najbolje za trenere je kada su svi zdravi, dosad nismo imali probleme s povredama, tako se nadam da će i ostati do početka prvenstva. U Turskoj ćemo odigrati još dvije utakmice, te je onda planiran povratak za Zenicu", kazao je za naš portal Seferović.

Zeničani će narednu utakmicu odigrati u petak protiv turskog Yeni Malatyaspora, koji je prošle sezone završio na petoj poziciji u Turskoj, te je izborio igranje u Evropi. Zanimljivo da je nedavno ovaj klub pojačao i nekadašnji napadač Željezničara, Sarajeva i Veleža, Adis Jahović, koji već nekoliko godina s uspjehom igra u ovoj zemlji.

Svakako da će ovo biti veoma jaka provjera za crno-crvene, a možda i prilika za neke igrače da se pokažu u veoma dobrom svijetlu, te na sebe skrenu pažnju timova iz Turske. Prijelazni rok za crno-crvene još nije završen, a očekuje se dolazak još nekoliko igrača, prije svega na poziciji lijevog beka, te stopera, što je u ovom trenutku najpotrebnije za ekipu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.