Doskorašnji igrač Sarajeva

Ljuban Crepulja potpisao za rumunsku Astru · Zvanično

Bivšem vezisti Sarajeva Ljubanu Crepulji nije trebalo dugo da pronađe novi angažman.

U minuloj sezoni hrvatski internacionalac je sa Sarajevom osvojio duplu krunu po prvi put u historiji, međutim nakon što mu je istekao ugovor odlučio je da napusti Koševo i potraži novu sredinu. 

Imao je Crepulja nekoliko opcija 'na stolu', javljali su se klubovi iz nekoliko liga, no izbor je na kraju pao na rumunsku Astru s kojom je zvanično potpisao ugovor do ljeta 2021. godine.

Za novi klub Crepulja je već imao priliku jučer nastupiti u pripremnom meču protiv Slaven Belupa, a ono što je pokazao dalo je nadu treneru Danu Alexu da će biti pravo pojačanje i od pomoći da se Astra vrati na stare staze, kada je, između ostalog, igrala u evropskim takmičenjima i osvajala titulu.

"Radujem se novom izazovu. Također, želim iskoristiti priliku i da se zahvalim Sarajevu na prilici koju mi je dalo. Bila mi je čast nositi dres tako velikog kluba i što sam na kraju osvojio i duplu krunu s njim", poručio je Crepulja za SportSport.ba i pritom poželio sreću svom sada već bivšem klubu.

Kroz dosadašnju karijeru Crepulja je pored Sarajeva, podsjetimo, igrao još za Mechelen, Soligorsk, Slaven Belupo, Hrvatski Dragovoljac, Segestu i mlađe selekcije Dinama i Lokomotive.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.