Oboabona: Sarajevo? Došao bih ako dobijem pravu ponudu

Govorio za SportSport.ba

Oboabona: Sarajevo? Došao bih ako dobijem pravu ponudu

Admin Čaušević

Bivši nigerijski reprezentativac Godfrey Item Oboabona (28) spominje se kao jedno od pojačanja FK Sarajevo.

Na Koševu tragaju za kvalitetnim pojačanjima i na meti je i igrač koji je prošle sezone nastupao za hrvatskog prvoligaša Goricu.

Njega je u Gorici trenirao Sergej Jakirović, bivši bh. reprezentativac, koji je priznao da su ga zvali iz Sarajeva i raspitivali se o Oboaboni.

Tragom tih informacija SportSport.ba je kontaktirao i samog igrača, koji nam je rekao da još nije dobio poziv iz redova bh. prvaka.

"Još uvijek niko iz Sarajeva nije razgovarao sa mnom", kazao nam je Oboabona, pa dodao:

"Da li bih došao u Sarajevo? Da, ako bih dobio ponud kakvu želim, što da ne".

Kazao nam je da je bez menadžera, pa bi eventualno klub morao lično da ga kontaktira, a također kako više nije u Hrvatskoj niti u pregovorima s nekim od klubova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Defanzivac je prije Gorice igrao za Al-Ahli, RIzespor i Sunshine Stars, a za Nigeriju je u 39 mečeva postigao jedan gol.

Ostaje da vidimo u narednim danima hoće li Oboabona doći na Koševo ili je sve ipak bio samo produkt glasina koje su uobičajene za ovo doba godine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KRKAN
DOBAR DAN ! IMA LI PLATA? NEMA PLATA ! KADA CE BITI? U AUGUSTU KAZE SABRINA OK PRIJATNO
0 17
Đuka
Ovaj krkan je čovjek ipo, zašto ga ne podnosite, evo ja ću vam reći zato što vam sve kaže kako je i normalan je čovjek, nije zadojen mržnjom ko vas 99 posto. Krkane legenda si, yebi im mater retardiranu..
0 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti