Švicarcu baš ne ide

Wawrinka ispao sa Wimbledona

Švicarski teniser Stan Wawrinka eliminisan je danas sa Wimbledona od strane Amerikanca Reillyja Opelke koji ga je pobijedio sa 3:2 u setovima. 

Amerikanac je na taj način priredio najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela današnjeg programa jer je izbacio trostrukog Grand Slam pobjednika.

Opelka je dobio prvi set sa 7:5, da bi Wawrinka vratio stvari na svoje mjesto u naredna dva u kojima je slavio sa 6:3 i 6:4. Ipak, Amerikanac se nije predavao i u nastavku meča je četvrti i peti set dobio sa 6:4 i 8:6 te je pršao u šesnaestinu finala.

Osim njega, u dosadašnjem dijelu programa dalje su se plasirali Rus Daniil Medvedev, Belgijanac David Goffin i Čeh Jiri Vesely.

Treba dodati i to da u nastavku dana na teren izlazi prvi teniser svijeta i branilac trofeja Novak Đoković koji će igrati protiv Amerikanca Denisa Kudle.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.