Džumhur možda nije u najboljoj formi, ali je danas ostvario jednu od najvećih pobjeda u karijeri

Pao je veliki Stan Wawrinka

Džumhur možda nije u najboljoj formi, ali je danas ostvario jednu od najvećih pobjeda u karijeri

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur danas je ostvario jednu od najvećih pobjeda u karijeri.

Džumhur je u osmini finala turnira u Genovi koji se igra na zemlji porazio trostrukog Grand Slam prvaka Stana Wawrinku nakon velikog preokreta.

Wawrinka je prvi set dobio sa 6:3 nakon 42 minute igre, ali se Džumhur nakon toga uspio sabrati i preokrenuti rezultat u svoju korist.

U drugom periodu meča bh. teniser je napravio dva brejka i pretrpio jedan što mu je bilo dovoljno da slavi sa 6:3, da bi u odlučujućem setu nakon zaostatka od 3:0 uspio da se vrati i preokrene rezultat na 6:4 za prolaz u četvrtfinale.

Ovo je svakako jedna od najvećih pobjeda njegove karijere, ali nije prva protiv Wawrinke jer ga je pobjeđivao i početkom 2017. godine na turniru u Dubajiu.

Džumhur će u četvrtfinalu igrati protiv Radua Albota iz Moldavije koji je 45. teniser svijeta.

Promo

Top Komentari

starmac
Daj Boze da prode dalje,ali poznajuci ga.On bljesne pa sve uprska protiv anonimusa.
5 0
Śmeker007
Mislis da oni znaju da je Genova u Italiji a Geneva u Svici, njima je to sve isto bitno je da je clanak pao pa kakav god :D
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi