Federer i Wawrinka se jedva oznojili u drugom krugu

Bez problema prošli dalje

Federer i Wawrinka se jedva oznojili u drugom krugu

Švicarski teniseri Roger Federer i Stan Wawrinka plasirali su se u 3. kolo Roland Garrosa nakon što su danas bez većih problema porazili rivale u drugom kolu. 

Federer je igrao protiv Nijemca Oscara Ottea kojeg je za nešto više od sat i pol vremena porazio sa 3:0 u setovima, a bilo je 6:4, 6:3 i 6:4.

S druge strane, šampion Roland Garrosa iz 2015. godine je danas pobijedio Čileanca Christiana Garina sa lakih 3:0. Wawrinka je slavio 6:1, 6:4 i 6:0, a meč je trajao sat i 42 minute.

Federer će u trećem kolu igrati protiv Caspera Ruuda koji je 63. teniser svijeta, dok Wawrinka čeka boljeg iz meča Marin Ćilić - Grigor Dimitrov. Meč je trenutno u toku, a rezultat je 1:1 u setovima.

Podsjetimo da su ranije u toku dana treće kolo obezbijedili Rafael Nadal, David Goffin, Kei Nishikori, Stefanos Tsitsipas...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi