Prijateljski susret

HŠK Zrinjski bolji od Mure u Brežicama

HŠK Zrinjski je večeras u Brežicama odigrao treću kontrolnu utakmicu u okviru priprema za novu sezoni i savladao slovenačku Muru rezultatom 2:1.

Nije se dugo čekalo na prvi gol u Brežicama. Igrala se treća minuta susreta kada je Irfan Hadžić, pojačanje Zrinjskog, postigao sjajan gol za vodstvo Mostaraca od 1:0.

Ispostavilo se da je Hadžić tada postavio rezultat prvog poluvremena, dok je Mura do poravnanja stigla nakon 10 minuta igra u nastavku nakon što je Rugačević nespretno intervenisao i poslao loptu u vlastitu mrežu.

Ipak, u finišu utakmice Zrinjski stiže do nove prednosti i pobjede. Igrala se 84. minuta kada je Barišić iskoristio lošu reakciju odbrane Mure i pogodio za 2:1.

Imao je Zrinjski koji trenutak kasnije još jednu dobru priliku, ali je do kraja ostalo 2:1.

Prijateljski susret:

HŠK Zrinjski - NŠ Mura 2:1 (Hadžić 3', Barišić 84' / Rugašević 55' ag)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski je u takmicu počeo u sljedećem sastavu: Brkić - Kadušić, Jakovljević, Barbarić, Rugašević - Rustemović - Mandić, Čurjurić, Šovšić, Govedarica - Hadžić.

Igrali su još: Čirjak, Gojković, Bencun, Lendrić, Pezer, Barišić, Čeliković i Mašić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.