Napadači jača karika tima iz Kazahstana

Šta NK Široki Brijeg čeka protiv Kairata?

Samir Mlaćo

Nogometaši Širokog Brijega večeras se u okviru priprema za evropske izazove koji ih očekuju te novu sezone Premijer lige na Pecari od 20:30 odmjeriti snage sa Željezničarom.

Biće to kvalitetna provjera za oba tima, a jasno da su misli svih u NK Široki Brijeg okrenuti duelu sa FC Kairat Almaty iz Kazahstana.

Radi se o neugodnom protivniku, pa su na Pecari svjesni izazova.

"Čeka nas težak posao, Kairat igra dobar i otvoren nogomet. Napadački igraju i kući i u gostima, napadaju dosta po bokovima, zadnji red izlazi dosta visoko kad napadaju. Aderinsola Eseola i Bauyrzhan Islamkhan su zaista odlični napadači", kazao je pomoćni trener NK Široki Brijeg Denis Ćorić koji je u televizijskom prijenosu pratio derbi susret između FC Astana i FK Kairat(0:2).

Prvi dvomeč ova dva tima igraju na Pecari.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.