Rođeni poslali poruku "upozorenja": Odlični FK Velež na Pecari pobijedio NK Široki Brijeg

Prijateljski duel

Rođeni poslali poruku "upozorenja": Odlični FK Velež na Pecari pobijedio NK Široki Brijeg

Admin Čaušević

Velež je pobijedio Široki Brijeg u pripremnoj utakmici. Na stadionu Pecara pred nekoliko stotina gledaoca bilo je 1:3.

Mostarki tim je bio puno bolji rival u prvom poluvremenu, Rođeni su djelovali kao svježiji tim te su poslije prvog dijela potpuno zasluženo imali rezultatsku prednost.


Velež je poveo već u 10. minuti, poslije lijepe asistencije Behrema brazilski fudbaler je prizemnim udarcem matirao Miškića.

Domaći su uzvratili se nekoliko prilika, izdvaja se pokušaj Jovića iz 17. minute čiji je udarac sa vrha kaznenog prostora odbranio Bogdanović. 

Gosti su u 33. minuti mogli i do drugo gola kada je Berisha sam izašao pred Miškića, ali je domaći golman ostao skoncentrisan i odbranio je njegov udarac. 

Posljednje uzbuđenje u prvom dijelu viđeno je u 43. minuti. Golman gostiju Bogdanović je pravovremeno krenuo na jednu loptu i bio je brži od Vukoje. 

Na poluvremenu Goce Sedloski je napravio niz izmjena, a domaći su uspjeli izjednačiti već u 51. minuti i to golom iz penala. 

Bogdanović je oborio Marića, odgovornost je preuzeo Franjić te je loptu poslao u jednu, a golmana gostiju u drugu stranu. 

Taj rezultat se nije dugo zadržao na semaforu jer su gosti ponovo poveli. Nakon sudara Berishe i Pehara lopta je došla do Cvijanovića koji iskosa sa desne strane pogađa praktično praznu mrežu.

Kako se bližio kraj utakmice i u gostujućem taboru viđen je veliki broj izmjena, a dojam je kako su domaći imali posjed lopte, a gosti su zabijali golove.

Igrači Veleža koji su bili veoma konkretni u završnici su do novog gola stigli u 71. minuti. Poslije još jedne lijepe akcije i asistencije Vehabovića zabio je Brandao.

Finiš utakmice je protekao bez većih uzbuđenja, domaći su vršili blagi pritisak, ali gosti bez problema kontrolisali igru i rezultat. Ostalo je 1:3.

Na kraju potpuno zaslužena pobjeda Veleža koji je pokazao zavidnu fizičku spremu i poprilično lijepu igru bez obzira što se radilo o prijateljskom susretu. 

Široki Brijeg - Velež 1:3 (Franjić 51' (p)/ Brandao 10', 71', Cvijanović 61')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki Brijeg:Miškić, Marušić, Hrkač, Matić, Vištica, B. Vukoja, Mašić, Jurilj, Marić, Z. Vukoja, Jović.

Velež: Bogdanović,Skoko, Zvonić, Zeljković, Čivić, Ćosić, Behram, Vehabović, Ovčina, Brandao, Berisha.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KRKAN
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA !!!!! SAD CEMO DANIMA CITATI ONASNISANJE NAVIJACA MANJEG MOSTARSKOG KLUBA SA PERIFERIJA GRADA, TAKO SU I PROSLE GODINE KADA SU ODIGRALI NERIJESENO SA ŽELJOM, DAN DANAS SPOMINJU TU UTAKMICU KAO UVERTIRU ZA PREDSTOJOECU SEZONU HAHAHAHAHAHAHAH !!!!!!!
2 43
mostarac
Evo vec duze vremena pratim komentare ovog Krkana i samo me zanima pa kako ti ne dosadi jadan ne bio ,non stop komentarises Velez ja sam 100 % siguran da si ti skutorcina jer ne moze niko Velez ovoliko mrzit sem skutora ..Zamisli kad onako slavimo ulazak u 1 ligu pa nam dodju sve bivse legende ex YU fudbala Curkovic,Bajevic,Maric,Vaha,Kvesic itd pa nam cestitaju u najgledanijoj emisiji na Balkanu sta mislis kako ce biti jednog dana kad osvojimo prvenstvo jedne nam jedine domovine BiH ima da gori sve a do tad pacenice pisi ,baljezgaj,laj i ujedaj ali ne zaboravi ...Ima Veleza ima Starog Mosta nestale su U ko i Herceg-Bosna !!!Nikada necemo prestati da volimo jedan grad i jedan klub VFC RA 1981 !!!
29 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi