Bh. šampioni vrijedno treniraju

Sarajevo se sprema za Celtic, Lazić poručuje: "Znamo šta nam je činiti"

Fudbaleri Sarajeva pod palicom Husrefa Musemića vrijedno se spremaju za predstojeće izazove na evropskoj sceni.

Pred aktuelnim šampionom naše zemlje u utorak je prvi meč 1. kola kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Celtica, a iako se radi o daleko superiornijem protivniku, optimizma u taboru bordo tima ne nedostaje.

Primjetno je kako na treningu vlada odlična atmosfera, svi imaju motiv da se predstave u što boljem svjetlu protiv škotskog giganta s kojim je sraz prilikom žrijeba većina fudbalera i priželjkivala. Za meč već danima vlada veliko interesovanje i, ako se po jutru dan poznaje, Koševo bi Kelte moglo dočekati ispunjeno do posljednjeg mjesta. 

Da Sarajevo nije bez šansi mišljenja je i Darko Lazić. 

"Nakon što smo odradili teži dio priprema u Sloveniji, vratili smo se u Sarajevo i sada se spremamo za Celtic. Očekivanja? Ha, zna se ko je favorit, ali vidimo svoju šansu i ići ćemo s tim ciljem", rekao nam je na današnjem treningu Lazić, koji ističe kako su svi u klubu dobro upoznati sa kvalitetama protivnika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"O njihovom kvalitetu je suvišno pričati, oni su jedna ozbiljna evropska ekipa i imaju dosta prijetnji sa svih mogućih pozicija. U proteklom periodu smo ih dosta analizirali, tako da znamo šta nam je raditi. Vjerujem kako nas neće podcijeniti, da će ući ozbiljno u utakmicu, jer ipak dovoljno su iskusni. Godinama su u vrhu škotskog fudbala, konstantno igraju i evropska takmičenja...", dodao je Lazić.

Što se tiče Lazića, po završetku sezone bilo je veliko pitanje hoće li ostati u redovima Sarajeva jer mu je ugovor bio istekao, no ako je suditi po Transfermarktu, isti je u međuvremenu produžen do ljeta 2020. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.