Celtic u strahu: Šimunović bi mogao propustiti prvi duel sa Sarajevom

Lennon zabrinut

Celtic u strahu: Šimunović bi mogao propustiti prvi duel sa Sarajevom

A. Čaušević

Menadžer Celtica, Neil Lennon, se nada da crveni karton Jose Šimunovića u remiju bez golova protiv St Gallena neće imati posljedica na meč sa Sarajevom. 

Na prijateljskom susretu koristila se VAR tehnologija te je sudija Fedayi San isključio nesuđenog bh. reprezentativca nakon pregledavanja snimka.

Štoperu je prvo pokazan žuti karton, ali je nakon konslutacija sa VAR-om Šimunovića poslao u svlačionicu.

Lennon je poslije utakmice kazao da ne zna kakva su pravila te je menadžer iz tog razloga ostao zabrinut, prenosi Four Four Two.

"Napravili smo iskorak u tempu kvaliteti igre, zadovoljan sam što nije bilo povreda, isključenje je svakako bilo bolno i vidjet ćemo kakav će biti ishod", rekao je Lennon.

"Ne znam kakva su pravila. Sve će se svesti na izvještaj sudije i ako bude poslat FS Škotske, tako da trebamo sačekati i vidjeti kakav će biti ishod".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"To je bila prva stvar koju sam upitao pomoćnike kad je došlo do isključenja, da li će biti dostupan sljedeće sedmice. Samo ćemo sačekati i vidjeti, nadam se da će sve biti u redu", kazao je Lennon.

Utakmica Sarajevo - Celtic igra se u utorak 9. jula s početkom u 19:45.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostar
A sta ce Simaga
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi