Za njega nije bilo mjesta

Gianfranco Zola zbog Franka Lamparda morao napustiti Chelsea

Endin Čaušević

Gianfranco Zola od danas više nije u stručnom štabu Chelseaja.

Plavci su danas zvanično objavili da je Frank Lampard novi trener ovog kluba, a na klupu je došao umjesto italijanskog stručnjaka Maurizija Sarrija koji je prešao u Juventus.

No, dolasku Lamparda se samo rijetki nisu obradovali, a među njima je i legendarni Zola. Italijan je prethodnih sezona bio u stručnom štabu Chelseaja, ali danas je morao napustiti londonski klub.

Glavni i jedini razlog za to jeste činjenica da Lampard nije htio da mu Zola bude pomoćnik, odnosno odlučio je povesti svoje pomoćnike iz Derbyja.

Zola je 2003. godine izabran za najboljeg igrača Chelseaja svih vremena, a u stručnom štabu je bio u dva navrata. Ipak, za njega nije bilo mjesta nakon što je Lampard preuzeo trenersku klupu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.