Bavarci traže pojačanja u Španiji

Bayern "ispustio" Rodrija, okreće se njegovom sunarodnjaku

Rodrigo Hernandez, poznatiji kao Rodri, danas je i zvanično postao član Manchester Cityja.

Ovaj sjajni 23-godišnji veznjak je put Etihada krenuo zahvaljujući sjajnoj sezoni u dresu Atletico Madrida koji je od njegove prodaje inkasirao 70 miliona eura.

Nije, međutim, samo Manchester City bio zainteresovan za Rodrija. Španac je bio velika želja i čelnika Bayerna, ali je bavarski velikan ovaj put "izvisio".

Španski AS sada tvrdi da će se Bayern okrenuti Rodrijevoj Alternativi Marcu Roci, također Špancu.

Trener Bayerna Niko Kovač u 22-godišnjem veznjaku Espanyola vidi odlično pojačanje za svoju ekipu, ali je jasno da bi Marc Roca u slučaju transfera na Allianz Areni u početku sigurno više vremena provodio na klupi.

Naime, za minutažu bi se morao boriti sa Tiagom Alcantarom, Javiem Martinezom, Joshuom Kimmichom i Corentinom Tolissoom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Otkupna klauzula 22-godišnjeg Marca Roce u Espanyolu iznosi 40 miliona eura, što je svakako cifra koju si Bayern može priuštiti.

Ipak, treba napomenuti i da španski mediji tvrde da se Roci ne žuri sa transferom iz Espanyola...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.