Bayern se oglasio na Twitteru nakon što je Robben objavio kraj karijere

Tužne vijesti za svijet fudbala

Bayern se oglasio na Twitteru nakon što je Robben objavio kraj karijere

E. Čaušević

Holandski fudbaler Arjen Robben iznenadio je danas fudbalsku javnost da je odlučio završiti igračku karijeru.

Robben je prethodnih deset godina igrao u dresu Bayerna, a na kraju prošle sezone mu je istekao ugovor koji nije produžio. Najavljivalo se da će možda karijeru nastaviti u Americi ili se vratiti u Holandiju, ali se to neće desiti.

Iskusni 35-godišnji fudbaler danas je rastužio sve kada je objavio da je donio odluku da završi svoju karijeru.

"Ovo je bez sumnje najteža odluka koju sam morao donijeti u svojoj karijeri. Odluka u kojoj su se srce i um sudarali... Ljubav prema igri vas ubijedi da se i dalje možete nositi sa čitavim svijetom, ali u realnosti sve ne ide onako kako želite i vi više niste 16-godišnji dječak koji nema pojma šta su povrede", izjavio je Robben, pa dodao:

"Trenutno sam zdrav i spreman, a kao ljubitelj mnogih sportova takav želim ostati i u budućnosti. Tako da defintivno završavam, ali tako je dobro."

Nakon ove iznenađujuće odluke oglasio se i Bayern putem Twittera, te u minhenskom klubu nisu krili tugu što je legendarni igrač odlučio okačiti kopačke o klin.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Jedna od najnevjerovatnijih karijera u svijetu fudbala je danas završena, ali legende žive zauvijek", poručili su iz Bayerna.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hooruk
Tesko da ce se pojaviti ovakav padavicar ponovo.
0 7
Rigel
Bio je majstor.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi