Amar Osim nakon meča na Pecari

"Zadovoljan sam što nismo izgubili od ekipe koja je odmornija i spremnija od nas"

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbaleri Željezničara večeras su remizirali na Pecari protiv Širokog Brijega u okviru pripremne utakmice.

Plavi s Grbavice su poveli sredinom drugog dijela kada je gol dao Sinan Ramović, no Široki je uspio da dođe do izjednačenja pogotkom Vukoje za konačnih 1:1.

Nakon meča trener Želje, Amar Osim, poručio je da je zadovoljan igrom svog tima, ali da je bilo očigledno da su igrači Širokog bili spremniji i odmorniji jer već za sedam dana igraju takmičarsku utakmicu.

"Fina utakmica gdje ste vidjeli razlike između ekipe koja je u optimalnoj formi to je Široki i nas koji smo došli direktno s priprema. Oni su bili svježiji i uspjeli smo se odbraniti. Imali smo finu akciju i dali gol, a oni su kasnije izjednačili. Nismo ni blizu optimalne forme, a to znamo. Miksali smo ekipu i nismo igrali s tom pravom ekipom. Kada dođemo do svježine i dođemo do prave ekipe to će izgledati dosta bolje", rekao je Osim i dodao.

"Zadovoljan sam što nismo izgubili od ekipe koja je odmornija od nas i spremnija. Oni su u fulu spremni jer imaju utakmicu za sedam dana, a mi tek kasnije. Igrači su pokazali želju da ne izgube i igrali su koliko je domaćin dozvolio. Široki je puno više napadao, a mi smo u drugom imali neke ozbiljnije šanse".

Osvrnuo se i na probleme s pozicijom štopera.

"Štoper? Imamo trojicu štopera, a jedan ima malu povredu i nadamo se da će je sanirati, a drugi ima kartone i biće u timu tek od drugog kola. Vidjet ćemo i čekamo da se Bogičević pokuša oporavit i u drugom kolu ćemo biti kompletni. Ali, ako se Bogi ne oporavi onda će Sadiković morati igrati štopera".

Nova pojačanja na Grbavici?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dovest ćemo igrače koji mogu odmah igrati, a takve igrače nije lako naći i platiti. Ako se pojavi dobar igrač u okviru naših finansija dovest ćemo ga, ali ako je nešto nerealno onda nećemo pretjerivati. Na vidiku nema još ništa specijalno, ako šta bude sigurno će se čuti".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.