NK Široki Brijeg i FK Željezničar remizirali na Pecari

Prijateljski meč završen 1:1

NK Široki Brijeg i FK Željezničar remizirali na Pecari

A. Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbaleri Širokog Brijega i Željezničara su remizirali u prijateljskom duelu. Susret igran na Pecari završen je remijem 1:1.

Prva prilika na meču viđena je u 11. minuti kada je Jović udarcem sa vrha kaznenog prostora šutirao preko gola, nakon čega je uslijedio period bez uzbuđenja.

Gosti su se uglavnom oslanjali na kontra napade, dok su domaći imali veći posjed lopte. Odlične šanse Širokobriježani su propustili u posljednjim minutama prvog poluvremena.

U 40. minuti Bagarić nije uspio pogoditi iz izgledne situacije, a tri minute kasnije zaprijetio je i Franjić, ali mreža se nije zatresla.

Nastavak je očekivano donio određen broj izmjena u oba tima, ali i ono zbog čega se igra fudbal: golove. 

Početkom drugog poluvremena Širokobriježani su preuzeli incijativu, dok su Sarajlije bile nešto konkretniji protivnik.

U 58. minuti iz slobodnog udarca pokušao je Ermin Zec, lopta je otišla pored stative. Bio je to veoma dobar šut.

Plavi su do vodstva stigli u 66. minuti. Ramović je lijepo primio jednu loptu, izašao sam pred domaćeg golmana i rutinski pogodio.

Nakon gola težište igre se prebacilo na polovicu gostiju. Vršili su domaći blagi pritisak, a do izjednačenja su stigli u 83. minuti. 

Poslije lijepe akcije po lijevoj strani lopta je došla do Vukoje koji nije imao većih problema da izjednači i tako stvari vrati na početak. 

U finišu meča Širokobriježani su mogli i preokrenuti. Knežević se našao u stopostotnoj šansi, ali je njegov udarac izblokiran u posljednji čas. Ostalo je 1:1.

Ovaj susret je Širokom Brijegu bio generalna proba za evropske mečeve protiv Kairata, dok Željezničar ima još dvije sedmice da dodatno popravi neke stvari i spremno dočeka meč prvog kola Premijer lige protiv Borca.

NK Široki Brijeg - FK Željezničar 1:1 (Vukoja 83'/Ramović 66')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki Brijeg: Zlomislić, Kvesić, Ćorić, Franjić, Babić, Jović, Stanić, Kovačić, Bagarić, Enin.

FK Željezničar: Erić, Stevanović, Sipović, Osmanković, Stanić, Sadiković, Bojo, A. Zec, Mujezinović, Zajmović, Krpić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Taceoni
Željana nije izgubila jupiiiiiii
15 0
Dragan
jebem vam majku sto svi pametujete
1 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi