Morat će nešto da riješe

Salihamidžić i Kovač u problemima: U Bayernu ostalo samo 17 igrača

Edmir Škorić

Ovog ljeta bit će dosta promjena u timu Bayerna, pa je trenutno prvak Njemačke ostao na samo 17 igrača.

Mats Hummels se vratio u Dortmund, Marco Frield je prodan Werderu, James Rodriguez se vratio u Real Madrid, a Arjen Robben u penziju, dok je klub napustio i Franck Ribery. Brazilac Rafinha vratio se u Flamengo.

Za sada su dovedeni Lucas Hernandez iz Atletico Madrida, Benjamin Pavard iz Stuttgarta, te mladi napadač iz HSV-a Jann-Fiete Arp.

Uz četiri golmana, Bayernu je ostalo samo 17 igrača, dok druge ekipe imaju i po 30+ igrača u rosteru. Poslije Bayerna najmanje igrača u timu trenutno u Bundesligi ima Bayer (21 + 4 golmana), zatim Fortuna (23), Leipzig (25) i Werder, Schalke, Koeln i Mainz sa po 26 igrača.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern će morati da dovede još nekoliko pojačanja ili da barem neke juniore prekomanduje u prvi tim, no nema sumnje da će Hasan Salihamidžić i Robert Kovač u narednim danima riješiti sva ta pitanja.

Podsjetimo, Bayern je aktuelni prvak Njemačke i osvajač Kupa, te će i naredne sezone braniti trofeje, ali i pokušati da napravi nešto više u Ligi prvaka poslije dugo godina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.