Jedna od ikona Bayerna razmišlja o odlasku jer smatra da ovaj klub zaostaje za konkurentima u Evropi
Manuel Neuer želi još jednom osvojiti Ligu prvaka i smatra da Bayern nema dovoljno jak tim da to napravi

Neočekivana najava za Niku Kovača pred novu sezonu

Jedna od ikona Bayerna razmišlja o odlasku jer smatra da ovaj klub zaostaje za konkurentima u Evropi

S. Pašalić

Bayern je ovog ljeta doveo Lucasa Hernandeza iz Atletico Madrida i Benjamina Pavarda iz Stuttgarta, ali bi mogao ostati bez jako bitnog igrača.

Naime, Manuel Neuer razmišlja o odlasku iz ovog kluba jer je zabrinut da nema dovoljno snažan tim za narednu sezonu i to ne zadovoljava njegove ambicije, rekao je agent golmana Bavaraca.

Neuer je 2011. godine stigao iz Schalkea u Bayern za 30 miliona eura i sakupio 336 nastupa za ovaj klub. Osvojio je sedam naslova prvaka u Bundesligi, pet u kupu, te je osvojio Ligu prvaka.

Prošle sezone je sakupio 38 nastupa u svim takmičenjima i uspio sa Bayernom stići do naslova u Njemačkoj, ali je ispao od Liverpoola u nokaut fazi Lige prvaka.

Iako ima ugovor do 2021. godine, agent Thomas Kroth kaže da je 33-godišnji Neuer zabrinut kako Bayern zaostaje za konkurentima i da razmišlja o odlasku jer želi još jednom osvojiti Ligu prvaka.

"On želi osvojiti sljedeće Evropsko prvenstvo i ponovno Ligu prvaka", rekao je Kroth.

"Manuela interesuje samo uspjeh. Razlika između klubova u Evropi je već velika, a tim Bayerna nije kompetitivan niti je na nivou na kojem bi Neuer to želio. Njegov ugovor vrijedi do 2021. godine. Sada treba odlučiti šta želi dalje. Produžetak ugovora je jedna opcija. Logično bi bilo da karijeru završi u Bayernu, ali to nije jedina mogućnost.", dodao je Kroth.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi