Trener Zrinjskog pred prvi zvanični meč

Vukas: Akademija Pandev je ozbiljna ekipa, ali u Skoplje ne idemo turistički

Fudbaleri Zrinjskog ovih dana vrše posljednje pripreme pred početak evropskih utakmica.

Višestruki šampion Bosne i Hercegoivne u Mostaru provodi posljednje dane pred prvu utakmicu protiv makedonske Akademije Pandev koja je na rasporedu u četvrtak.

Trener vicešampiona naše države Hari Vukas poručuje da će ekipa spremna dočekati prvi zvanični meč u novoj sezoni.

"Generalno sam zadovoljan. Plan i program koji smo imali smo ostvarili. Imali smo sjajne uslove u Sloveniji, odigrali smo tri prijateljske utakmice, odnosno pripreme i ako u obzir uzmemo da smo imali jako kratke pripreme zbog približavanja Evropa lige, mislim da smo dobar posao napravili", rekao je Vukas za SportSport.ba.

Također, osvrnuo se i na rivala u Evropa ligi.

"Da je Akademija ozbiljna ekipa pokazuju njeni rezultati. U drugoj sezoni prve makedonske lige bili su treći i osvojili kup tako da sigurno taj tim nećemo podcijeniti. Analizirali smo ih, imamo videa, znamo njihov način igre i njihove igrače. Imamo još par dana da se maksimalno pripremimo za to. U Skoplje ne idemo turistički".

Je li Zrinjskom glavni cilj u narednoj sezoni povratak titule Pod Bijeli brijeg?

"Pa, vidjeli ste i u mom prvom obraćanju javnosti da je to jedan od glavnih ciljeva. Zbog toga smo i doveli dosta novih igrača, a ja kao trener mogu biti zadovoljan kvalitetom igrača koji su došli i koji su već bili tu. Momci dobro rade..."

Najveći konkurent u Premijer ligi?

"Pa, to je uvijek ito, Sarajevo, Željo... Ali, uvijek neko iskoči, teško je u ovom trenutku reći ko bi to mogao biti, ali to se uglavnom svodi na ove uobičajne klubove", kazao je Vukas.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvi meč Akademije i Zrinjskog na rasporedu je u četvrtak u Skoplju. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.