Trenirat će rezerve Real Sociedada

Xabi Alonso pronašao prvi trenerski angažman

Legendarni španski vezni fudbaler Xabi Alonso pronašao je prvi trenerski angažman.

Nekadašnji veznjak Real Madrida, Bayern Minhena i Liverpoola novi je trener Real Sociedada B, to je danas i zvanično objavljeno.

Podsjetimo, on se odmah nakon završetka igračke karijere počeo baviti trenerskim poslom, ali u omladinskim kategorijama Real Madrida, da bi sada dobio priliku u rezevnom timu Sociedada.

Mnogi smatraju da će ovo biti lijepa odskočna daska za Alonsa da u budućnosti postane trener prvog tima Sociedada.

Podsjetimo, on je u ovom klubu počeo i igračku karijeru, tako da nije ni čudo što mu je klub odlučio pomoći na samom startu trenerskog dijela karijere.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Alonso je tokom igračkih dana bio poznat po sjajnom pregledu i organizaciji igre, a mnogi su ga zvali 'produžena ruka' trenera na terenu.

Upravo zbog tih stvari se smatra da će u budućnosti biti sjajan trener.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.