Mandžukić će ovog ljeta po svemu sudeći napustiti Torino

Bavarci traže pojačanje na poziciji krila, ali i zamjenu za Lewandowskog

Planovi Borussije padaju u vodu: Bayern želi Marija Mandžukića!

S. Pašalić

Mario Mandžukić bi se mogao vratiti u redove minhenskog Bayerna, piše Sport Bild.

Hrvatski napadač nije u planovima Mauricija Sarrija u Juventusu, te su u ovom klubu jasno stavili do znanja Mandžukiću kako može potražiti novu sredinu.

Borussia Dortmund je zainteresovana da dovede igrača Juventusa koji je već odredio i cijenu za njega i ona iznosi 15 miliona eura.

Sport Bild je nedavno pisao o interesu Milionera, a sada isti list piše da je Bayern također zainteresovan za Marija Mandžukića.

Mandžukić bi prema njihovim informacijama bio zamjena za Roberta Lewandowskog, ali bi mogao igrati i na poziciji krila, što mu nije strano s obzirom da je imao tu ulogu i u Juventusu pod vodstvom Maxa Allegrija.

Bayern je u potrazi za pojačanjima, posebno na poziciji krila, a Mandžukić je navodno jedan od ozbiljnijih kandidata.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

On je već igrao u Bayernu od 2012. do 2014. godine i u tom periodu postigao 48 golova za bavarski klub. S Bayernom je osvojio dva naslova prvaka Bundeslige, njemački Kup i evropski Superkup, Ligu prvaka i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.