Postignut prije više od pet godina

Crtež koji najbolje opisuje gol kojeg navijači Reala nikad neće zaboraviti

Admin Čaušević

Svaka pobjeda navijaču Reala nad Barcelonom je draga, a posebno ona koja direktno odlučuje o osvajaču trofeja.

U ovom desetljeću dva najveća španska kluba su odigrala veliki broj utakmica, a među onim koji su odlučivali o trofeju bilo je finalni susret Kupa kralja iz 2014. godine.

Pred više od 50.000 gledaoca na stadionu Mestalla Real Madrid je pobijedio sa 2:1, a epitet igrača utakmice ponio je Gareth Bale.

Sjajni Velšanin je u tom meču postigao jedan od antologijskih golova demonstriravši svoju najbolju karakteristiku: brzinu.

Igrala se 85. minuta kada je Bale na zaista fascinantan način pretrčao Marca Bartru pri čemu je čak i napustio teren, zatim se sjurio u kazneni prostor i matirao Joséa Manuela Pinta...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.