Zeničani u narednoj sezoni žele biti u vrhu tabele, a vrijeme će pokazati hoće li uspjeti u svome cilju

Crno-crveni se danas vraćaju u Zenicu

NK Čelik okončao pripreme u Turskoj: Za kompletiranje ekipe nedostaje lijevi bočni

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika završili su 15-dnevne pripreme u Turskoj, te je danas planiran povratak u Zenicu, gdje će izabranici Hasana Ozera odraditi i posljednju fazu priprema.

Zeničani su u Turskoj odigrali tri pripremne utakmice. Upisali su dva minimalna poraza od makedonskog Shkupija i turskog Yani Malatyaspora rezultatom 0:1, dok su pobijedili nigerijski Heartland, ubjedljivo sa 5:0.

Klub sa Bilinog polja nije još zaključio igrački kadar za narednu sezonu. Crno-crvenima evidentno fali još jedan lijevi bek, budući da je na ovoj poziciji samo na raspolaganju Ljubiša Pecelj.

Dodatni problem za stručni štab nastao odlaskom Ivana Livaje.  Nastala je praznina i na poziciji desnog bočnog, gdje Hasan Ozer ima samo po vokaciji jednog igrača Tomislava Raguža, te mladog Enija Zilića, koji može igrati desnog beka, ali i stopera.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Spominjao se i dolazak iskusnog lijevog beka Josipa Projića, koji bi zaključio listu dolazaka na Bilinom polju, ali još ništa nije dogovoreno glede ovog igrača i rukovodstva kluba. Ono što je najbitnije za stručni štab jeste što su pripreme u Turskoj prošle bez povreda igrača, što sigurno sve može radovati.

Zeničani će u nedjelju na Bilinom polju dočekati sarajevski Olimpik, što će biti posljednja provjera prije početka Premijer lige i gostovanja u prvom kolu kod ekipe Širokog Brijega.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.