NK Čelik se ispromašivao protiv turskog superligaša
Zeničani su danas odigrali dobar meč, ali nisu imali koncentracije u završnici, te su nesretno upisali minimalni poraz od turskog Superligaša

Zeničani odigrali dobar meč, ali na kraju upisali minimalan poraz

NK Čelik se ispromašivao protiv turskog superligaša

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su odigrali i treću utakmicu na pripremama u Turskoj. Protivnik Zeničanima bila je petoplasirana ekipa iz prošle sezone u turskoj Superligi, ekipa Yeni Malatyaspora. Na kraju rezultat je bio 1:0 za turski tim, iako je Čelik danas bio bolja ekipa.

Zeničani su bolje otvorili utakmicu, te su imali dvije dobre situacije za postizanje gola, najprije Jamak iz slobodnog udarca, a zatim i Dilaver iz dobre situacije, ostalo je 0:0. Čelik je do 20. minute držao sredinu i loptu u svom posjedu, a onda je ekipa iz Turske preuzela igru, te je imala terensku nadmoć.

Ništa se nije dešavalo do 30. minute, kada Bojan Pavlović brani jedan šut s 20-tak metara, kao i pet minuta poslije, kada sjajnom paradom spašava Čelik. U 38.minuti sjajna akcija Zeničana, Okić, Jamak i Dedić, ali završni šut Okića s 15-tak metara nije bio najbolji, te lopta odlazi malo pored lijeve stative.

Do kraja prvog poluvremena i Dedić je u 43. minuti isprobao svoj šut s distance, ali lopta odlazi direktno u ruke golmana turske ekipe. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 0:0.

Drugo poluvrijeme ponovo bolje otvaraju crno-crveni, koji su u 51. minuti imali sjajnu šansu preko Ermina Huseinbašića, koji je išao sam prema golu Malatyaspora, ali se spetljao, što su iskoristili igrači protivničke ekipe, te su otklonili opasnost od svog gola.

Samo dva minuta kasnije u 53.minuti uslijedila je kazna za promašaje Čelika, poslije jedne brze akcije, napadač Eren Tozlu izlazi ispred Pavlovića, te ga s 10-tak metara iskosa s desne strane matira za vodstvo ekipe Yani Malatyaspor 1:0.

Nakon gola uslijedio je period mirne igre,a treneri su izvršili nekoliko izmjena. U 69. minuti nakon jednog ubačaja Perišića, rezervista Aganspahić sa sedam metara šutirao je glavom, a golman protivničke ekipe izvadio je loptu ispod prečke i još jednom danas spasio svoj tim.

Do kraja utakmice Yani Malatayaspor je imao još jednu priliku, ali je Pavlović još jednom sjajno odbranio. Na kraju ekipa iz Turske slavila je pobjedu rezultatom 1:0, iako je Čelik danas bio bolji tim, te je propustio nekoliko sjajnih šansi za postizanje gola.

Naravno treba istaći i da je ekipa Yani Malatyaspora danas nastupila bez nekoliko standardnih igrača, što svakako ne umanjuje dobru igru kluba s Bilinog polja protiv ekipe, koja je prošle sezone u turskoj Super ligi zauzela petu poziciju, te izborila igranje u Evropskoj ligi.

Zeničani su današnjim porazom okončali 15-dnevne pripreme u Turskoj, crno-crveni su odigrali tri pripremne utakmice, te su ubilježili jednu pobjedu i dva poraza. Za sutra je planiran povratak u Zenicu, dok je u nedjelju na Bilinom polju generalka protiv ekipe Olimpika.

Čelik će na otvaranju nove sezone u Premijer ligi gostovati kod ekipe Širokog Brijega.

Yani Malatyaspor- NK Čelik 1:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Yeni Malatyaspor: AbdulSamed, Ozer, Robin, Mustafa, Bulent, Murat, Berk, Fatih, Ahmed, Bugra, Eren.

Čelik:Pavlović, Raguž, Isić, Vrhovac, Perišić, Jamak, Žuna, Okić, Huseinbašić, Dedić i Dilaver. Još su igrali: Grahovac, Aganspahić, Blažević, Resić, Pecelj, Baban, Hajdarević, Brekalo, Mahmutović, Ćubara.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

andi
ako penzionirani Čelik izgubi od Malatije sa 1:0 znači da je igrala treča ekipa Malatije. Koji ba sad Čelik, pa ista ekipa pojačana sa nižerazrednim igračima, konačno je mister Olgun rastjerao Zeničku djecu, vrijeme je da i on pakuje kofere.
12 1
redbull
Masala dobro su igrali, ko je gledao imao je sta vijdeti.
0 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije