Napušta Ajax

Budućnost Hakima Ziyecha je u Bundesligi

Admin Čaušević

Nakon razočaravajućeg ispadanja sa Afričkog kupa nacija pred Hakimom Ziyechom je veoma važna odluka: gdje igrati sljedeće sezone. 

O angažovanju sjajnog Marokanca ozbiljno razmišlja minhenski Bayern koji je u potrazi za nasljednikom Arjena Robbena.

Prema navodima Bilda u Bavarskoj Ziyecha vide kao idealnog nasljednika legendarnog Holanđanina koji se nedavno oprostio od fudbala.

Ovaj 26-godišnjak bi u Bayern trebao preći još ovog ljeta, a njemački prvak će za njegov igrački karton morati ponuditi najmanje 30 miliona eura.

S 21 golom u svim takmičenjima prošle sezone postao je jedan od ključnih igrača Ajaxa, pa nije ni čudo što su ga željeli mnogi velikani, a do sada su interes pokazali Sevilla i Arsenal.

Nakon što je postao tragičar, ne želi više igrati za reprezentaciju

Ziyech je u 96. minuti iz penala mogao Maroku donijeti pobjedu nad Beninom u osminifinala Afričkog kupa nacija, ali je postao tragičar.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ziyech je pogodio stativu, a zatim su uslijedili produžetci i na kraju penali, a Benin je na kraju uspio proći u četvrtfinale.

Sada se pojavila informacija prema kojoj izvori bliski Nogometnom savezu Maroka tvrde da se Hakim Ziyech nakon ispadanja od Benina oprostio od reprezentacije i da će odbiti pozive Nogometnog saveza u narednom periodu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.