Ne odustaju od Francuza

Real Madrid prodaje šestoricu igrača da skupe novac za Paula Pogbu

Endin Čaušević

Manchester United objavio je danas da Paul Pogba može napustiti Old Trafford, ali samo u slučaju da neko za njega plati 180 miliona eura.

Pogba se već sedmicama povezuje s prelaskom u Real Madrid, ali kraljevski klub još uvijek nije poslao zvaničnu ponudu za veznjaka Manchester Uniteda.

Francuski veznjak otputovao je s Crvenim đavolima na pripreme u Australiju, ali još uvijek nije isključeno da napusti klub. U Unitedu su svjesni za interes Kraljeva i danas su poručili jasno da je Pogbina cijena čak 180 miliona eura.

Kako piše ugledna Marca u Real Madridu žele dovesti Pogbu ovog ljeta jer je on velika želja trenera Zinedinea Zidanea. No, problem je ogromna suma koju traži United, ali i činjenica da moraju poštovati Finansijski fair play.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naime, Real Madrid je primoran da proda nekoliko igrača ovog ljeta nakon što su doveli već petoricu novih igrača. Marca prenosi da Real želi prodati šestoricu igrača u narednim sedmicama i skupiti novac za Pogbu.

Na listi "otpisanih" nalaze se Gareth Bale, James Rodriguez, Isco, Mariano Diaz, Lucas Vazquez i Keylor Navas. Dio novca će biti uložen u dovođenje Pogbe, a ostatak kako bi se sredili računi oko Finansijskog fair playja i izbjegla eventualna kazna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.