Težak poraz na Evropskom prvenstvu

Bh. košarkašice 'zaleđene' na minus 73 protiv Španije

Juniorska ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je danas pravi debakl u Sarajevu od Španije.

Španjolke su u susretu osmine finala Evropskog prvenstva A divizije, koje se ovih dana održava u našoj zemlji, slavile sa uvjerljivih 109:36 i na taj način prošle u četvrtinu finala.

Gostujuće košarkašice su već prvu četvrtinu dobile sa 33:12 i tada je bilo jasno da se našem timu ne piše dobro. Španjolke u nastavku susreta nisu dizale nogu s gasa pa su na kraju slavile sa čak 73 poena razlike.

Najbolja u njihovim redovima bila je Melchor koja je ubacila 18 poena, dok je Quintana dodala 14. Kod našeg tima nijedna košarkašica se nije posebno istakla, a najefikasnija je bila Mitrić jkoja je ubacila 9 poena.

Sada našem timu slijedi razgiravanje od 9. do 16. mjesta, odnosno borba za opstanak u A diviziji.

Bosna i Hercegovina: I. Babić 3, D. Babić, Kešeljević 8, Kovačević 4, Radulović, Božić 3, Mitrić 9, Nikšić 1, Peljto, Selimović, Šipka 2, Zubac 6

Španija: Ruiz 9, Garcia Mateo 11, Mendez Camps 10, Rovira 6, Soler 7, Quintana 14, Otero 6, Traore 2, Monreal 10, Llbbera 7, de Prada 9, Melchor 18

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.