BiH nakon velike drame poražena od Poljske
Bosna i Hercegovina upisala je drugu pobjedu na Eurobasketu

Poraz nakon produžetka

BiH nakon velike drame poražena od Poljske

E. Dindić

U okviru 3. kola Eurobasketa za juniorke Bosna i Hercegovine je u jednom dramatičnom susretu poražena od Poljske rezultatom 87:86.

Prvi period naša selekcija dobila je rezultatom 23:19. Drugi dio sličan kao i prvi dobra igra naše reprezentacije prvenstvo u odbrani te i ovaj period izabranice Slaviše Ožegovića rješavaju u svoju korist rezultatom 18:16. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 41:35 u korist domaće selekcije.

Treći period naša selekcija rješava u svoju korist rezultatom 19:16. Nakon 30 minuta rezultat je glasio 60:51. Četvrti period jako loša igra Bosne i Hercegovine gdje Poljska pravi seriju od 23:2, te prelazi u vodstvo od 65:62.

Dragana Zubac u idućem napadu pogađa trojku za 65:65. Poslije toga vidjeli smo dosta grešaka sa obje strane. Ponovo je  Dragana Zubac na  40 sekundi prije kraja susreta sa slobodnih bacanja poravnala rezultat na 71:71.

Selekcija Poljske ne koristi napad, kao i Bosna i Hercegovina sa druge pa se na kraju otišlo u dodatnih pet minuta. Ovaj period selekcija Poljske riješila je u svoju korist rezultatom 20:11.

U produžetku smo vidjeli pravu dramu, vodila se velika borba za svaki koš. Međutim, u tom omjeru snaga bolje se snalazi selekcija Poljske te u velikoj drami na kraju slavi pobjedu rezultatom 87:86. 

U našoj selekciji najbolja je bila Dragana Zubac sa 24 poena, Ksenija Mitrić dodala je 23 poena, dok je Marija Kešeljević susret završila sa 14 poena i devet asistencija. 

Poljsku u ovom susretu predovile su Julia Bazan sa 20 poena dok je  Aleksandra  Pszczolarska dodala 15 poena i tome pridodala nevjerovatnih 16 skokova. 

Svakako nevjerovatan podatak iz ovog susreta da je selekcija Poljske susret završila sa  65 skokova, od čega 27 ofanzivnih.

S druge strane naša selekcija susret je završila sa 22 izgubljene lopte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije