BiH na pogon Kešeljević i  Zubac savladala Litvaniju
Bosna i Hercegovina u jednoj veoma teškoj utakmici ostvarila je pobjedu protiv Litvanije (FOTO: FibaEurope)

Prva pobjeda na Eurobasketu

BiH na pogon Kešeljević i Zubac savladala Litvaniju

Emir Dindić

U okviru 2. kola Eurobasketa za juniorke koji se održava u Sarajevu svoj susret su odigrale Bosna i Hercegovina i Litvanija. U jednoj vrlo teškoj utakmici slavila je Bosne i Hercegovina rezultatom 69:67.

Prvi period viđena je dosta neizvjesna košarka gdje se igralo koš za koš, pa je nakon 10 minuta rezultat glasio 22:20 u korist Litvanije.

Drugi period mnogo bolje igra Bosne i Hercegovine koja ovaj period dobija rezultatom 17:14. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 37:36 u korist domaće reprezentacije.

Mnogo bolje izabranice Slaviše Ožegovića otvaraju drugo poluvrijeme te serijom 7:0 odlaze na 44:36. Litvanke jednostavno nisu uspjele da odgovore na dobru igru naše selekcije u ovom periodu. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 55:44 u korist Bosne i Hercegovine.

Posljednji period budi se selekcija Litvanije koja je pokazala veliku borbenost i timsku igru. Na 30 sekundi do kraja  smanjuju  na 68:65, ali to je sve bilo od njih u ovom susretu. Na kraju Bosna i Hercegovina slavi veliku pobjedu rezultatom 69:67.

Najefikasnija u našoj selekciji bila je Dragana Zubac sa 22 poena i šest skokova, dok je sjajna Marija Kešeljević susret završila sa 14 poena šest skokova i sedam asistencija

Litvaniju u ovom susretu predovile su Justina Miknaite sa 14 poena i devet skokova, dok je Simona Visockaite dodala 12.

Top Komentari

teddy sheringham
Bravo Zmajice!! Svaka čast!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti