Mirsad Bektić u subotu u oktagonu

Dijete Srebrenice u najvećem izazovu karijere

Midhat Šljivak

Najbolji MMA borac iz Bosne i Hercegovine Mirsad Bektić u subotu će imati najveći izazov u karijeri.

Jedan od najboljih boraca perolake kategorije UFC-a vraća se u oktagon na UFC Fight Nigthu 155 koji se održava u Sacramentu, a protivnik mu je fantastični nokauter Josh Emmett.

Iako Emmett ima mnogo više iskustva, kladionice govore kako je momak iz Srebrenice favorit u ovom duelu, koji bi mu mogao donijeti zaista mnogo.

Tako kladionice u Las Vegasu na pobjedu bh. borca nude kvotu 1.55, dok je sa druge strane kvota na pobjedu Emmetta 2,20.

Eventualnom pobjedom Bektić bi dodatno napredovao na listi najboljih boraca perolake kategorije i put ka borbi za titulu bi mu bio potpuno otvoren.

Bh. borac je trenutno deveti na listi izazivača, dok je Emmett poziciju ispred, a ovo će Bektiću biti povratak u oktagon nakon 13 mjeseci.

Svakako treba istaći da je Mirsad u prošlosti imao dosta povreda koje su ga vjerovatno i odaljile od napada na pojas kojeg drži fantastični Max Holloway.

Perolaka kategorija UFC-a važi za elitnu jer su u njoj sve sama velika MMA imena, a pored Hollowayja tu su Alex Volkanovski, Brian Ortega, Jose Aldo...

Bektić je u karijeri na omjeru od 13-1, dok je sa druge strane Emmett na omjeru od 14-2.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.