EPA

Niko Kovač upozoren

Legenda o mogućem pojačanju Bayerna: "Taj je pravio skandale..."

Njemački mediji posljednjih sedmica izvještavaju kako bi Bayernov dres u narednoj sezoni mogao nositi i Ousmane Dembele.

Bayern je nedavno osnažio odbranu dovođenjem Lucasa Hernandeza i Benjamina Pavarda, a sada je došlo vrijeme za ofanzivni dio momčadi i jedna od želja sportskog direktora Hasana Salihamidžića je navodno Francuz Ousmane Dembele.

Brazzo je navodno uspostavio kontakt s igračevim predstavnicima, međutim vijesti o potencijalnom transferu nisu najbolje sjele klupskoj legendi Lotharu Matthausu, koji smatra kako Dembele nije potreban Bavarcima.

"Kada se samo sjetim skandala koje je Dembele izazvao u Borussiji i Barceloni", upozorio je Matthaus najprije trenera Kovača, pa potom dodao:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ne vidim razloga zašto bi se drugačije ponašao i u Bayernu. Za mene je puno bolji Leroy Sane iz Manchester Cityja, ima puno bolji karakter", mišljenja je nekadašnji njemački fudbaler.

Dembele se kao moguće pojačanje Bayerna pominjao i 2016. godine kada je igrao za Rennes, no tamnoputi fudbaler tada je izabrao Borussiju iz koje je kasnije otišao u Barcelonu u transferu vrijednom 125 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.