"Niko Kovač me ponizio kao niko u životu i ukrao mi oproštaj od Bayerna"

Rafinha iskreno priznao

"Niko Kovač me ponizio kao niko u životu i ukrao mi oproštaj od Bayerna"

E. Čaušević

Hrvatski stručnjak Niko Kovač u Bayernu nije imao baš sezonu kakvoj se nadao iako je uspio da osvoji duplu krunu u Njemačkoj.

Kovač je najveće probleme imao sa atmosferom u svlačionici jer su mu mnogi igrači okrenuli leđa već nakon nekoliko mjeseci. To je na kraju rezultiralo što je njih nekoliko odlučilo da spakuje kofere i napuste minhenski klub.

U centru pažnje su Jerome Boateng, Rafinha, Franck Ribery i Arjen Robben kojima su istekli ugovori s Bavarcima. No, njemački mediji prenose da su Boateng i Rafinha imali mogućnost da ostanu, ali su to odbili.

Posebno povrijeđen u svemu tome bio je Rafinha koji je već početkom godine poručio da odlazi i da neće produžiti ugovor. Brazilac je za Bild otkrio da je njegov odnos s Kovačem bio užasan, te da ga je hrvatski stručnjak ponizio do koljena u zadnjoj utakmici sezone.

"U januaru sam još rekao da idem jer nisam igrao. Od početka nismo imali odnos kakav sam očekivao jer možda nije vjerovao u mene. Bio sam na klupi i onda sam rekao svima da odlazim. Očekivao sam da ću barem malo igrati, ali ništa", počeo je Rafinha i dodao.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Najviše me povrijedio i ponizio u zadnjoj utakmici sezone kada sam presjedio na klupi i nisam dobio priliku da se oprostim od navijača. To je bilo jako nisko od njega i naravno da sam bio razočaran. Znao je da mi je to zadnji meč u Bayernu i ukrao mi je oproštajnu utakmicu".

Rafinha se nakon odlaska u Bayern odlučio vratiti u Brazil i potpisao je ugovor sa Flamengom.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bosnian King1
Go.no sokac.ko
13 1
gumenakita
Njegov oprostaj je bio bitniji od titule.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi