Još uvijek se ne zna

Lukaku nakon današnje utakmice govorio o potencijalnom transferu u Inter

Edmir Škorić

Romelu Lukaku nije danas igrao u pobjedi Manchester Uniteda nad australskim Perth Gloryjem, a nakon meča je ipak govorio pred novinarima.

Ole Gunnar Solskjaer ne može jamčiti da će Romelu Lukaku iduće sezone i dalje biti igrač Manchester Uniteda, a Lukaku je nagovijestio da bi moga naredne sedmice krenuti put Milana.

U suštini, 26-godišnji belgijski reprezentativac nije puno govorio, tek je novinarima kratko kazao da će se "sve znati naredne sedmice".

Naravno, takva izjava je odmah naslutila da bi Lukaku mogao preći u Inter, budući da je sportski dirketor italijanskog kluba Piero Ausilio došao u London na pregovore s predstavnicima Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Solskjaer očekuje da će mu Lukaku biti na raspolaganju za prijateljsku utakmicu s Leeds Unitedom na stadionu Optus u Perthu u srijedu, ali je odbio reći da li će Belgijanac ostati u klubu.

Lukaku je s ugovorom za United vezan do 2022. godine, a klub ima mogućnost da produži na još jednu godinu. Crveni vragovi zahtijevaju preko 70 miliona funti za napadača koji je velika želja Antonija Contea.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.