Trofej za Modre

Amer Gojak spektakularnim golom donio Dinamu Superkup

Midhat Šljivak

Zagrebački Dinamo osvojio je hrvatski Superkup.

Dinamo je večeras naa Maksimiru savladao Rijeku sa 1:0, a spektakularan pobjednički pogodak postigao je reprezentativac Bosne i Hercegovine Amer Gojak.

Modri su od prve minute krenuli žestoko, a prvu veliku šansu su imali u 22. minuti kada je Lešković uzdrmao prečku.

Ipak, iako je domaći tim imao konstantne napade u ostatku prvog poluvremenu, viđen je dosta loš i nesadržajan nogomet, ali se u 42. minuti Amer Gojak pobrinuo da podigne sve na noge.

Veznjak Dinama i reprezentacije BiH je iz okreta sa 15 metara pogodio same rašlje gola Rijeke i doveo je svoj tim u prednost od 1:0.

U nastavku nekoliko šansi na obje strane, a u 74. minuti Dinamu je poništen čist pogodak. Dosuđen je ofsajd, iako on nije postojao.

Dinamo je u 85. minuti meča isključen nakon što je u tri minute dobio dva žuta kartona, ali Rijeka to nije iskoristila i ostalo je do kraja 1:0.

Superkup:

Dinamo Zagreb - Rijeka 1:0 (Gojak 42')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.