Bayern alternativu za Sanea pronašao u Zagrebu?

Ne prestaju špekulacije o transferu Olma

Bayern alternativu za Sanea pronašao u Zagrebu?

Milan, Barcelona, Tottenham, Manchester United, Atletico Madrid i mnogi, mnogi drugi. Lista klubova navodno zainteresovanih za Dinamovog Danija Olma je "beskonačna".

Međutim, u posljednje vrijeme se špekuliše da se minhenski Bayern izdvojio kao favorit za transfer Dinamovog Španca.

Olmo, međutim, nije prva želja Bavaraca na ovom prelaznom roku. To je fudbaler Manchester Cityja Leroy Sane, ali Građani za njegov transfer od Bayerna traže "apsurdnu cifru".

Zbog toga je Bayern prisiljen okrenuti se alternativama, a ona koja bi zadovoljila čelnike bavarskog velikana je upravo Dani Olmo, piše Bild.

Iako Olmo i Sane mogu pokrivati iste pozicije, Nijemac je puno ubojiti po krilu. Međutim, u Bayernu bi bili i više nego zadovoljni angažmanom 21-godišnjeg Olma.

Zvaničnog kontakta između Bayerna i Dinama još nije bilo, ali sudeći prema posljednjim izjavama Olmovog menadžera Andyja Bare, Španac ne bi imao ništa protiv transfera na Allianz Arenu.

"Bayern je veliki klub i ne postoji nijedan igrač na planeti koji ne bi volio igrati za takav klub. Imaju najbolje skaute na svijetu i ako postoji njihov interes oni mogu isplatiti cifru koju Dinamo traži i primanja igrača", istakao je Bara.

Vjeruje se da bi transfer Danija Olma mogao dostići 40 miliona eura čime bi bili oboreni svi "balkanski rekordi".

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Također, trener Bayerna Niko Kovač bi mogao biti ključna figura u eventualnim pregovorima Dinama i bavarskog velikana. Ipak, još uvijek ostaje da se vidi gdje će Olmo nastaviti karijeru.

Dani Olmo je prošao slavnu Barceloninu omladinsku školu, ali očigledno nije bio u planovima Katalonaca. Njegov dolazak u Dinamo se međutim pokazao kao pun pogodak s obzirom da je sjajnim igrama skrenuo pažnju mnogih evropskih velikana na sebe.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi