U prvom kolu nove sezone

Borac na Grbavici bez zvučnog pojačanja!

Admin Čaušević

Početkom ovog desetljeća Željezničar i Borac su vodili glavnu riječ u bh. fudbalu. 

Klubovi koji su 2010. i 2011. uzeli šampionske titule će novu sezonu Premijer lige započeti međusobnim duelom na stadionu Grbavica.

Borac se vratio u elitu bh. fudbala te će u narednim sezonama imati cilj da napadne i sami vrh, baš kao i prije skoro deset godina.

Banjalučani su tokom prijelaznog roka doveli nekoliko novih igrača uključujući i napadača Srđana Vujakliju.

Međutim, bivši napadač Crvene zvezde koji je prepoznatljiv po proslavi golova gestkuliranjem sviranja violine, neće konkurisati za meč na Grbavici.

Naime, za ovog 31-godišnjaka još uvijek nije završena papirologija i kako sada stvari stoje neće biti na raspolaganju treneru Branislavu Kruniću.

Osim Vujaklije u Borac su ranije stigli Aleksandar Subić, Marko Jovanović, Mladen Lučić, Ivan Crnov, Denis Čomor, Marko Mirić i Bojan Marković što znači da će bivši prvak BiH imati veoma respektabilan tim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najava dobre sezone na Gradskom stadionu u Banjoj Luci je odlično odrađena "generalka" prethodnog vikenda. Na gostovanju je s 0:2 savladana Mladost.

Utakmica Željezničar - Borac se igra u subotu od 20:30.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.