Amar Osim: Razlika je prevelika, ali dobro je što smo bili ozbiljni

Trener FK Željezničar

Amar Osim: Razlika je prevelika, ali dobro je što smo bili ozbiljni

M. Šljivak

Željezničar je danas deklasirao Famos u Hrasnici sa 12:0.

Bio je ovo posljednji pripremni meč Plavih sa Grbavice pred početak nove sezone u Premijer ligi BiH, a svoj osvrt na meč dao je trener Željezničara Amar Osim.

"Nije bilo potrebe ove danas ružiti za ono što je jučer bilo, jer nisu to ti fudbaleri igrali. Imali smo danas četiri-pet igrača koji su standardni u prvom timu i kad dodaš dvije lige razlike i umor Famosa koji se jučer napeo protiv Hadžića, dobiješ to što dobiješ. Realno je prevelika razlika između neke naše ekipa i Famosa koji je umoran. Ozbiljni su bili, bilo je akcija, ali rezultat je u prvom planu. Nije lako dati 12 golova nikom i drago mi je što su ovi mladi što su ušli pokušati igrati ispravno. Bilo je fino gledati", rekao je Osim.

Pohvalio je Famos i ističe da ne bi bilo 12:0 da protivnik nije bio umoran.

"Nemaju oni 100 igrača, umorili su se jučer, a mi smo novu ekipu izveli. Imali smo svježe igrače, od kojih je nekoliko prvotimaca i takav tim protiv umornog Famosa, rezultat je to što dobiješ. Moglo je biti još, ali da su drugačije okolnosti ne bi bilo ovako", istakao je Osim.

Zadovoljan je viđenim na terenu i jučer u porazu od Veleža, ali i danas u uvjerljivom trijumfu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Niko se nije povrijedio, igrali smo dvije utakmice u dobrom ritmu. Vidjeli smo dosta stvari koje nisu loše, vidjeli smo par jako loših stvari, ali koje možemo pripisati tereni i faktorima koje se ne dešavaju na pravim utakmicama. Izgubili smo od Veleža, zasluženo, ali smo previše griješili, bez da su te greške prisilne bile, što nije dobar znak. Bilo je finih akcija, koje nismo uspjeli završiti. Fizički n ije loše, jer smo izgledali svježije jučer od Veleža, iako su oni radili izmjene dok je naša ekipa igrala 90 minuta. Nije sramota izgubiti od Veleže, bez obzira što neko misli da su oni došli iz Prve lige. Neko ko je htio nešto da vidi, vidio je, baš kao i oni što su željeli da vide loše stvari".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Hamu
Sto nije demonstriro ,,silu'' protiv Veleza?
11 0
starmac
Bi on,samo nije mogo demnstrirat.Sad mu valja kad je dobio amatere,a ko juce mu nije bilo bitno.Danas druga prica.Obrij se majmune da licis na covjeka a ne na pracovjeka.Kako te nije stid onakvog oca gospodina.Respekt za IVICU OSIMA.
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi