Okom statistike: Željezničaru posjed, Veležu završnica

Rođeni slavili sa 1:0

Okom statistike: Željezničaru posjed, Veležu završnica

A. Čaušević, foto: S. Bošković

Velež je prethodnog vikenda na turniru "Četvrta Viteška" sa minimalnih 1:0 pobijedio Željezničar. 

Susret u Hrasnici se igrao po veoma teškim uslovima obzirom da je tokom čitavog meča padala kiša, međutim nekoliko stotina gledaoca je moglo posmatrati solidnu fudbalsku predstavu.

Gol odluke djelo je Valmira Berishe iz 52. minute nakon nesporazuma u odbrani sarajevskog tima.

Statistika sa ovog meča pokazuje da su Plavi s Grbavice imali posjed, dok su Rođeni bili tim koji je bio konkretniji u završnici te je na kraju upisao zaslužen trijumf.

Prema InStat podacima izabranici Amara Osima su 54% utakmice imali loptu u svom posjedu, posebno je to bilo istaknuto u drugom poluvremenu kada su "ganjali" rezultat.

Rođeni su bili puno opasniji po protivnički gol što pokazuje i rubrika "udarci" InStat izvještaja. Povrtanik u Premijer ligu je čak šest puta više šutirao u okvir.

Velež je šutirao ukupno 13 puta, a osam je išlo u okvir. Na drugoj strani Željezničar je imao sedam pokušaja od kojih su dva bila u okvir.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Plavi su napravili preko 100 pasova više (481:374), s tim da je uspješnost bila poprilično izjednačena, 79% dodavanja igrača Željezničara je bilo uspješno, a 74% igrača Veleža.

Sarajevski tim je imao i više izgubljenih lopti 96:89, dok je jednu osvojenu loptu više imala mostarska ekipa, 68:69. Od ukupno 188 duela 101 je pripao Veležu.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

slowhand
Rođeni se upalili ko kutnjak, kao da igraju finale lige šampiona. Prvo ložiona uzet će Želju 5:0 pa onda kad je završilo kako je završilo eto nadigrali su Želju. Imate kompleks neki, izgubili finale od Radnika kažu pustili(ne daju izjave novinarima), pa ko je god gledao utakmicu vidio je da je Radnik bio ravnopravan ako ne i bolji. Željo priprema ekipu za prvenstvo traži se idealnih 11. Vidjet ćemo vas u prvenstvu i protiv Želje i protiv Zrinjskog i Sarajeva. Pozdrav za dominatore iz Mostara, bili ste simpatični prije...
1 4
magistar
Velež mora voditi računa da krene dobro, da se ne sjebe u počtku pa da sve ode niz vodu, inače, igraće jako važnu rolu u prvenstvu
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi