Alexander Hleb se pokajao zbog transfera

"Plakao sam kada sam iz Arsenala išao u Barcelonu, to je bila greška moje karijere"

Endin Čaušević

Mnogim fudbalerima je san da jednog dana zaigraju u klubu poput Barcelone, ali vjerovali ili ne postoje i oni koji žale što im se to desilo u karijeri.

Jedan od njih je bjeloruski fudbaler Alexander Hleb koji je na iznenađenje svih na ljeto 2008. godine potpisao za Barcelonu. Hleb je u katalonski klub stigao iz Arsenala gdje je pružao sjajne partije, no na Camp Nou je totalno zakazao.

Barcelona koju je tada tek preuzeo Pep Guardiola je Hleba platila oko 15 miliona eura, ali se ispostavilo da je to bio veliki promašaj. I sam Bjelorus je u intervjuu za engleske medije priznao da mu se uopšte nije išlo u Barcu i daje znao da je to greška.

"Ne mogu ni danas objasniti zbog čega sam napustio Arsenal. Bio sam veoma sretan tamo, Wenger mi je vjerovao i zaista sam uživao, a onda sam odlučio da odem", rekao je Hleb i otkrio da su ga menadžer jednostavno nagovorili na to.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Sjećam se da sam bio na odmoru i onda su me menadžeri zvali i uvjeravali da trebam potpisati za Barcelonu. Nisam uopšte razumio šta radim i u jednom trenutku sam samo shvatio: 'Bože, odlazim iz Arsenala'. Wenger mi je slao poruke i htio da ostanem, ali već je bilo sve završeno".

"Svi bi na mom mjestu bili presretni zbog odlaska u Barcelonu, a ja sam bio slomljen. Sjećam se da mi je Wenger poslao poruku i rekao da neće da me pusti jer me Arsenal treba i tada sam zaplakao. Znao sam da sam pogriješio", dodao je Hleb.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.