(Foto: EPA)

Crveni đavoli krenuli odlično

Manchester United razbio Leeds, majstorija Rashforda

Midhat Šljivak

Manchester United pobijedio je danas u prijateljskom susretu Leeds United sa 4:0.

Ekipa Olea Gunnara Solskjaera je odigrala dosta dobar meč. Isprobao je menadžer Crvenih đavola sve raspoložive igrače i na kraju je njegov tim uvjerljivo slavio.

United je poveo u sedmoj minuti. Lijepu akciju i asistenciju Wab-Bissake u gol pretvara Greenwod za prednost od 1:0.

Najljepši detalj utakmice desio se u 27. minuti, a autor je Marcus Rashford. Mladi napadač Uniteda sjajnim driblingom je slomio protivnika, izašao je sam pred golmana Leedsa i pogodio je za 2:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku meča Solskjaer je potpuno promijenio tim, dok sa druge strane Bielsa nije pravio previše izmjena.

Do kraja meča Crveni đavoli su postigli još dva gola. Prvo je u 51. minuti Phil Jones pogodio za 3:0, a u 69. minuti Martial sa bijele tačke pogađa za konačnih 4:0.

United je počeo meč u ovom sastavu: Romero, Wan-Bissaka, Rojo, Lindelof, Bailly, McTominay, Pogba, Greenwood, James, Mata, Rashford.

U drugom poluvremenu su šansu dobili Pereira, Young, Jones, Dalot, Smalling, Matić, Chong, Gomes, Lingard, A. Pereira, Martial, J.Pereira.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.