Bh. tim je vodio sa 1:0, a onda...

Pogledajte nevjerovatan preokret Kairata u sudijskoj nadoknadi protiv Širokog Brijega

Endin Čaušević

Fudbaleri Širokog Brijega poraženi su večeras u gostima od Kairat Almatyja (2:1) u revanš meču prvog pretkola Evropske lige.

Kairat je slavio na Pecari također sa 2:1 i uspio se plasirati dalje, ali je Široki imao šansu za preokret. Naime, bh. tim je 90. minuti poveo sa 1:0 kada je Bagarić pogodio iz penala i činilo se da imaju nade za plasman dalje.

No, onda su se desile nevjerovatne stvari u sudijskoj nadoknadi jer je Kairat samo za dvije minute stigao do preokreta.

Kazahstanski klub već je u prvom napadu nakon primljenog gola došao do izjednačenja. Jedan igrač domaćih je napravio sjajan prodor po lijevoj strani i uposlio je Orazova koji je pogodio za 1:1.

Samo minutu kasnije Kairat dolazi do potpunog preokreta. Domaći su iskoristili totalnu konfuziju u odbrani Širokog, a na kraju je Kuat nakon sjajne akcije pogodio za konačnih 2:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.