Tri gola u sudijskoj nadoknadi: Široki Brijeg ispao iz Evropske lige

Kairat ide u drugo pretkolo

Tri gola u sudijskoj nadoknadi: Široki Brijeg ispao iz Evropske lige

E. Čaušević

Fudbaleri Širokog Brijega oprostili su se od nastupa u Evropskoj ligi nakon što je Kairat Almaty u dvomeču bio bolji s ukupnih 4:2.

Kairat je u prvom meču slavio na Pecari sa 2:1 što im je na kraju bilo dovoljno da se plasiraju u drugo kolo, jer danas u revanš utakmici bilo također 2:1 za kazahstanski tim.

Kazahstanski klub je bio bolji od samog početka i u prvih pola sata imao je nekoliko šansi, ali Široki se uspio odbraniti. Najbolju priliku imao je Eseola koji je promašio zicer nakon što se spetljao ispred gola bh. kluba.

Široki je prvi put zaprijetio u 31. minuti preko Bagarića. Napadač Širokog je uspio uputiti udarac iz nezgodne situacije, ali je golman domaćeg tima na kraju dobro reagovao.

Do kraja prvog dijela nismo vidjeli nekih većih uzbuđenja, a uspavanku smo gledali i na otvaranju drugog dijela. Kairat je čuvao loptu u svom posjedu, dok je Široki čekao priliku iz kontre.

Bh. klub je to dočekao u 70. minuti kada je nakon dobre akcije Jurić imao odličnu šansu, ali je šutirao tik pored stative Kairata. Domaći tim devet minuta kasnije uspio je da pogodi mrežu Širokobriježana, ali je gol poništen opravdano zbog ofsajda.

U samom finišu vidjeli smo čak tri gola. Široki je poveo u 90. minuti kada je Bagarić bio precizan s bijele tačke za 0:1. Ipak, Kairat dolazi do preokreta u samo dvije minute. Prvo je na 1:1 izjednačio Orazov, dok je samo minut kasnije za konačnih 2:1 pogodio Kuat.

Kairat se tako plasirao u drugo pretkolo, dok je Široki Brijeg završio nastup u Evropi za ovu sezonu.

Evropska liga, 1. pretkolo:

Kairat Almaty - Široki Brijeg 2:1

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Kairat: Pokatilov, Suyumbayev, Mikanović, Akhmetov, Dugalić, Kuat, Islamkhan, Seidakhmet, Zhukov, Abiken, Eseola.

Široki Brijeg: Zlomislić, Čorić, Kovačić, Matić, Kvesić, Enin, Marić, Franjić, Jović, Babić, Bagarić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fareus1921
amateri
7 0
Lyon
Godinu dana igra se liga da bi se igrao jedan dvomec europe i opet godinu dana po njivi kotrljaj loptu. Tuga
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi