Široki se oprostio od Evrope

Sedloski: Skupo su nas koštale greške, ali sam zadovoljan prikazanim

Endin Čaušević

Fudbaleri Širokog Brijega poraženi su danas sa 2:1 u revanšu prvog pretkola Evropske lige od Kairat Almatyja.

Široki je u obje utakmice doživio poraz sa po 2:1 i tako se oprostio od Evrope za ovu sezonu. Klub s Pecare je u Almatyju poveo sa 1:0 u 90. minuti, ali su domaći u sudijskoj nadoknadi došli do preokreta i pobjede.

Nakon utakmice trener Širokog, Goce Sedloski, izjavio je da je njegov tim u finišu jednostavno morao krenuti svim silama naprijed, te da je Kairat to žestoko kaznio.

"Ponovno nam se dogodio scenario kao i prije sedam dana. Imali smo određenu inicijativu i tražili svoje prilike. Kada smo poveli pogotkom iz jedanaesterca, preuzeli smo rizik, naša je obrana izašla visoko i Kairat nas je kaznio iz kontri. Nije mi se svidjelo kako su domaći igrači odugovlačili u određenim trenutcima i tako oduzimali vrijeme. Ipak, želim im sreću u nastavku takmičenja", rekao je Sedloski i dodao.

"Pokazali smo kako se i ekipe s malim proračunom mogu nositi s ekipama koja ima znatno veći proračun poput našeg protivnika. Moramo raditi na našim pogreškama, skupo su nas koštale. No, zadovoljan sam kako se moja ekipa predstavila, posebno u prvom poluvremenu".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.