Foto: Screenshot

Uvijek može bolje

Pepove trenerske metode: Guardiolin "privatni čas" za mladog fudbalera Cityja

Bez obzira šta mislili o njemu, malo je danas trenera poput Pepa Guardiole.

Malo je onih koji sa tolikom strašću pristupaju "fudbalskoj nauci" kao Pep Guardiola, a u to se uvjerio i mladi veznjak Manchester Cityja Aleix Garcia, koji se ovog ljeta vratio među Građane nakon posudbe u Gironi.

Ovaj 22-godišnjak je upisao prvi nastup u sezoni za City nakon što je ušao u sa klupe u duelu Građana i West Hama na Asia Cupu, odigranom u srijedu.

Garcia je pružio dobru partiju nakon što je u 69. minuti zamijenio Rodrija, ali uvijek može bolje. To dobro zna Pep Guardiola.

Guardiola je nakon utakmice odlučio porazgovarati sa Garciom i u svom stilu održao mladom veznjaku "privatni" čas.

Metode španskog trenera su su oduševile Tima Sherwooda, nekada sjajnog engleskog fudbalera i trenera, koji je bio stručni komentator za duel Cityja i West Hama.

"On je apsolutno fantastična reklama za fudbal. Odmorio se tokom ljeta i sada se vratio poslu... Svaki minut svakog dana će pokušavati učiniti svakog igrača u tom klubu boljim", istakao je Sherwood, pa dodao:

"Ne samo igrače prvog tima, nego i mlade momke. On je primjer svim trenerima. Ništa ne ostavlja nedovršenim. Zato osvaja više trofeja od svih ostalih trenera."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.