Guardiola neće odabrati novog kapitena, već će to prepustiti cijeloj ekipi

Sjajan potez Španca

Guardiola neće odabrati novog kapitena, već će to prepustiti cijeloj ekipi

Manchester City je jedan od rijetkih klubova koji 20-ak dana prije početka sezone još uvijek nema kapitena. 

Podsjetimo, Građane je na kraju prošle sezone napustio dugogodišni kapiten i pravi lider na terenu Vincent Kompany, a trener Pep Guardiola još nije odlučio kome će umjesto njega dati kapitensku traku.

Španac je objasnio da to on neće ni odlučiti, već će ostaviti igračima da se dogovore između sebe.

City se trenutno nalazi na pripremama u Kini, a kada se vrati, bit će odlučeno i ime novog kapitena.

"Igrači će odlučiti između sebe, ali kada budemo svi zajedno. Nakon što dođu svi koji trenutno nedostaju, održat ćemo sastanak na kojem ćemo odlučiti ko će biti novi kapiten", rekao je Guardiola.

Njegov tim je jučer odigrao prvi prijateljski meč i to protiv West Hama koji je poražen s 4:1, a kapiten na tom susretu bio je David Silva.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njegov saigrač Kevin De Bruyne poručuje da bi bio vrlo sretan kad bi bio izabran za novog kapitena.

"Ukoliko igrači budu mislili da bih trebao biti novi kapiten ili klub to odluči, bio bih vrlo sretan, ali mislim da je to nešto što se svi skupa trebamo dogovoriti. O ovome ćemo pričati nakon što se svi okupimo. Dosta fudbalera nedostaje zbog Copa America, a Riyad Mahrez je još uvijek na turniru. Moramo to skupa odlučiti jer je to važna odluka", rekao je 28-godišnji vezni fudbaler.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi